Vloggersproject Aviolanda laat jeugd kennismaken met vliegtuigtechniek

Vloggersproject Aviolanda laat jeugd kennismaken met vliegtuigtechniek

De jeugd heeft de toekomst! Dat beseffen we ons op Aviolanda Aerospace maar al te goed. Daarom is het belangrijk dat we al in een vroeg stadium jongeren enthousiasmeren voor een toekomst in luchtvaarttechniek. Sinds een jaar doen we dat onder andere door middel van een vloggersproject. Hoe en wat? Dat vertellen we je graag!

Het idee achter het vloggersproject is duidelijk: we willen de jeugd al in een vroeg stadium laten zien hoe mooi het vak van vliegtuigtechniek is. En hoe kan je de jeugd blijer maken dan met een vlogopdracht? Ons idee: enkele vmbo-scholieren uitnodigen op Aviolanda en de Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS), ze hier een paar leuke opdrachten geven en dit laten vloggen. Deze vlogs laten zij vervolgens zien aan de rest van de school, zodat een grote groep jongeren bereikt wordt. Ook wijzelf (Aviolanda Aerospace) en de AM&TS delen de vlogs op social. Op deze manier blijft het bezoek van de jeugd niet onopgemerkt op het internet.

Enthousiaste vmbo’ers

Na een eerste pilot met vmbo-leerlingen van drie scholen in de omgeving Bergen op Zoom en Woensdrecht weten we: dit vloggersproject is een succes. Het is natuurlijk ook hartstikke gaaf om onder schooltijd in een vliegtuig te stappen. Of om met een vliegsimulator te mogen vliegen. Of wat dacht je van onderdelen uit een vliegtuigvleugel vissen nadat je ze met een lamp en spiegeltje hebt gevonden? Elke keer weer zijn de reacties positief en verlaten tientallen enthousiaste leerlingen het terrein van Aviolanda. We hopen ze uiteraard later terug te zien in de schoolbanken en wie weet op latere leeftijd bij een van de bedrijven op het terrein.

Samenwerking met AM&TS en Sterk Techniekonderwijs (STO)

Het organiseren van dit vloggersproject doen we niet alleen, maar in samenwerking met de AM&TS en Sterk Techniekonderwijs (STO). STO zet zich landelijk in voor het genereren van meer aandacht voor techniekonderwijs op het vmbo. Daarvoor wordt vanuit de overheid geld beschikbaar gesteld. 

Share this via