Workshop Mutual Gains Approach beproefd en op de praktijk gebaseerd

Workshop Mutual Gains Approach beproefd en op de praktijk gebaseerd

Op 9 september 2009 hielden Marcel Fränzel (burgemeester gemeente Woensdrecht en voorzitter Aviolanda Woensrecht) en Martijn Koobs (provincie Noord Brabant) een workshop over Aviolanda Woensdrecht als duurzame gebiedsontwikkeling tijdens de Habiforum Spiegeldag 2009.

De Habiforum Spiegeldag is het belangrijkste congres als het gaat om gebiedsontwikkeling. Tijdens het congres deelden 800 professionals hun ervaringen. Marcel Fränzel en Martijn Koobs van Aviolanda Woensdrecht zijn uitgenodigd om een workshop te verzorgen. Aviolanda Woensdrecht wordt gezien als een goed voorbeeld voor duurzame gebiedsontwikkeling, met name vanwege de inzet van de Mutual Gains Approach (MGA). Dit was dan ook hoofdonderwerp van de workshop, onder leiding van Frans Evers.

Het programma NederLandBovenWater analyseerde 40 interessante gebiedsontwikkelingen. De conclusie van het programma: “Goed dat Aviolanda Woensdrecht zo’n breed gedragen programma is geworden. Nu is het zaak om te bekijken of het financieel te realiseren is.”

Share this via