Zieke kinderen op avontuur op vliegbasis Woensdrecht

Zieke kinderen op avontuur op vliegbasis Woensdrecht

In totaal 25 langdurige zieke kinderen van de Openluchtschool in Breda vliegen vrijdag 17 april 2015 van Breda International Airport naar vliegbasis Woensdrecht voor een onvergetelijk avontuur. Dit avontuur wordt georganiseerd met Stichting Hoogvliegers, de Koninklijke Luchtmacht en andere vrijwilligers.

Zo’n 20 militairen van vliegbasis Woensdrecht zijn vrijdag 17 april betrokken bij de Hoogvliegersdag die georganiseerd wordt door Stichting Hoogvliegers. De circa 13 civiel gesponsorde (kleine) vliegtuigen landden in de ochtend op de vliegbasis. Op het platform worden zij opgewacht door militairen om even later deel te nemen aan indrukwekkende demonstraties en activiteiten.

Sinds enkele jaren werkt de Koninklijke Luchtmacht samen met Stichting Hoogvliegers om de jongens- of meisjesdroom van zieke of gehandicapte kinderen in vervulling te laten gaan. Kapitein Corné zei in een van de overleggen: “Opkomen voor een ander zit als militair in ons bloed. Ik vind het geweldig om op deze manier die kinderen te laten genieten, en even doen vergeten dat ze ziek zijn.”

De luchtmacht bewakingshonden en -geleiders verzorgen een demonstratie. Ook de brandweer. Zij beschikken op vliegbasis Woensdrecht over een groot trainingscentrum waar het blussen van een (vliegtuig)brand in een veilige omgeving getraind en gedemonstreerd wordt. Ook de Koninklijke Marechaussee is met wagens en motoren aanwezig net als een mobiele schietsimulator. De kinderen en hun begeleiders nemen aan vele activiteiten zelf deel. Vlak voor take-off ontvangen ze daarom een vliegcertificaat op de vliegbasis als bewijs dat ze voor één dag piloot waren.

Share this via