Opening bedrijfshal Spirit

About This Project

Woensdag 21 januari opende Bert Pauli, gedeputeerde Economische zaken van de Provincie Noord-Brabant, de nieuwe bedrijfshal De Spirit. De Spirit is het eerste gerealiseerde vastgoedproject sinds de nieuwe koers van Business Park Aviolanda. De opening markeert ook de start voor vier nieuwe huurders voor het op luchtvaartgerichte bedrijventerrein.

 

“Op basis van de behoefte van bedrijven is gezocht naar een turn key oplossing waarbij zij ontzorgd worden en wij de vastgoed ontwikkeling voor onze rekening nemen”, aldus Rob Sturm, directeur van het bedrijventerrein BPA. Eerdere initiatieven waarbij bedrijven zelf voor de ontwikkeling moesten zorgen, bleken moeilijk uitvoerbaar. Sturm: “Door de drempel lager te maken hebben we nu een aantal succesvolle MKB bedrijven toegevoegd aan het luchtvaartcluster in Woensdrecht”.

 

De opening van de Spirit komt in een tijd waar Aviolanda en het bijbehorende bedrijventerrein positief in de belangstelling staan. Bij Fokker Services is er een behoefte aan een nieuwe hangar voor vliegtuigen van het formaat Airbus-320. Bovendien komt het motorenonderhoud van de F35 (JSF) naar Woensdrecht en werkt het bedrijf LCR-systems met Business Park Aviolanda aan de ontwikkeling van een assemblagehal voor de ontwikkeling van robots voor het onderhoud van vliegtuigen.

 

De Spirit is in maart 2015 verkocht aan Brisck 1 BV.