De ‘Fokker Slag om Woensdrecht’ keert terug naar Aviolanda voor 2e editie

De ‘Fokker Slag om Woensdrecht’ keert terug naar Aviolanda voor 2e editie

Op zondag 28 april 2024 zullen Business Park Aviolanda en Fokker Services Group voor de tweede keer gastheren zijn van de wielerronde ‘Fokker Slag om Woensdrecht’. Na een succesvolle eerste samenwerking in 2023 kijken zowel de organisatie als Aviolanda en Fokker uit naar een nieuwe editie van dit prestigieuze evenement. 

Unieke startlocatie en samenwerking

Het Aviolanda terrein biedt een unieke omgeving voor de deelnemende renners en ploegleiders. De aanwezigheid van imposante vliegtuigen en hangars zorgt voor indrukwekkende beelden van de start van de nieuwe klassieker in de Schwalbe topcompetitie. Voor organisator Niels van Elzakker is de samenwerking met Aviolanda en Fokker een voorrecht: “We zijn blij dat we het startschot opnieuw kunnen lossen bij een van de grootste werkgevers van onze regio, met een historie waar iedereen in de gemeente Woensdrecht trots op is.” CEO van Fokker Services Group Roland van Dijk verheugt zich ook op de komst van de wielerronde: “Een belangrijk lokaal sportevenement als dit ondersteunen wij graag.” Directeur Ivo van der Vlis van Aviolanda ziet de samenwerking als een logische keuze. “Woensdrecht is historisch gezien een wielergemeente én een luchtvaartgemeente. Dat brengen we mooi bij elkaar.”

Spannende route en jeugdparticipatie 

Het peloton vertrekt vanaf Businesspark Aviolanda richting de kern Hoogerheide, waar op de Scheldeweg de finish ligt. De officiële start vindt plaats onderaan het buurtschap Calfven, waarna de renners door de polders van Ossendrecht en Woensdrecht koersen. In totaal rijden de continentale renners 7 omlopen van 24 kilometer. Ook de jongens junioren (17 en 18 jaar) hebben hun eigen Fokker Slag om Woensdrecht, wat benadrukt wordt als een kans voor de jeugd om veel te leren en te schitteren in een prachtige ambiance.

Historische achtergrond en uitdagende omstandigheden

De naam ‘Slag om Woensdrecht’ verwijst naar de zware strijd tijdens WOII op het Woensdrechts grondgebied, waarop de renners anno nu hun sportieve strijd aangaan. De lange strook kasseien in de Hoogerwaardpolder is afhankelijk van de windrichting een echte scherprechter, waarvoor niemand zich kan verschuilen. Het belooft een heroïsche strijd te worden op de kleigronden tussen het Schelderijnkanaal en de Brabantse Wal, zeker bij slechter weer.

Belevenis voor wielerliefhebbers en genodigden

Aan de finish op de Scheldeweg is een Wielercafé ingericht door de Stichting Vrienden van de Koers, waar wielerliefhebbers onder het genot van een hapje en een drankje de wedstrijd live kunnen volgen op een groot scherm. Genodigden kunnen de koers van dichtbij meemaken in een van de gastenwagens, waardoor de ‘Fokker Slag om Woensdrecht’ een onvergetelijke belevenis wordt.

Media-aandacht en commentatoren

Met aandacht in de (online) schrijvende media, livestream uitzendingen op de regionale TV en samenvattingen op Eurosport, kunnen sponsors, renners en de gemeente rekenen op veel exposure. Het deskundige live commentaar op TV wordt verzorgd door wielervedette Michael Boogerd en wielerjournalist Pim Bruijnzeels. Bruijnzeels, de Hoogerheidenaar die al grote rondes zoals de Tour en de Giro mocht verslaan, kijkt uit naar het evenement: “Het belooft weer een prachtig wielerspektakel te worden, dankzij de gezamenlijke inspanningen van sponsors en organisatie!”

Share this via