Museum Wings over Woensdrecht verhuist naar thuisbasis Aviolanda

Museum Wings over Woensdrecht verhuist naar thuisbasis Aviolanda

Vanaf 1 maart zijn de vrijwilligers van het museum Wings over Woensdrecht druk aan het inpakken voor hun verhuizing van de Volksabdij in Ossendrecht naar Business Park Aviolanda in Woensdrecht. Hiermee keren ze terug naar de plaats waar de regionale luchtvaartgeschiedenis, die zij hebben ondergebracht in hun museum én de Stichting Luchtvaart Erfgoed Woensdrecht, ooit begon.

Van de start in 1934 met een grasveld voor de lokale zweefvliegclub, via de na-oorlogse transformatie in een militaire vliegbasis met betonnen landingsbaan tot en met de komst en verdere ontwikkeling van commerciële bedrijven als Aviolanda en Fokker, het museum vertelt de hele geschiedenis. Het is het verhaal van een uniek civiel-militair cluster, waarin werd en wordt samengewerkt aan hoogwaardig vliegtuig- en helikopteronderhoud voor zowel Defensie als de burgerluchtvaart. En dat allemaal hier in Woensdrecht.

De precieze openingsdatum van het museum Wings over Woensdrecht op Business Park Aviolanda is op dit moment nog niet bekend, maar we houden u op de hoogte. Houd daarvoor ook de website van het museum in de gaten!

Share this via