4Repair slaat zijn vleugels uit bij Business Park Aviolanda

4repair cessna 210 Business Park Aviolanda

4Repair slaat zijn vleugels uit bij Business Park Aviolanda

Verbinden, samenwerken en elkaar versterken, het zijn de speerpunten van Business Park Aviolanda om het bedrijventerrein binnen de luchtvaartsector regionaal op de kaart te zetten. Dat lijkt z’n vruchten af te werpen, zo heeft 4Repair onlangs een Cessna 210 onder de vleugels genomen waaraan ze tijdelijk in het Dutch Drone Centre kunnen werken. “Dankzij deze samenwerking kunnen we meer werk in de luchtvaartsector naar deze regio halen.” 

4Repair is als eerste ingetrokken in bedrijfsgebouw De Spirit op Business Park Aviolanda. Het plaatwerk-, reparatie- en modificatiebedrijf voor vliegtuigen en component onderhoud, heeft er een werkplaats waar ze demonteren, reparen en modificeren aan vliegtuigonderdelen. Voor het onderhoud van componenten is 4Repair EASA approved. Mede-eigenaar Bart de Winne legt uit: “Wij repareren defecte of beschadigde toestellen en componenten totdat ze weer luchtwaardig zijn. Dit doen we voor grote spelers als KLM, TUI fly en Fokker, maar ook voor de kleinere spelers binnen de branche.” Zoals Mastenbroek Aeroskill en RAR. Dit gaat van een Boeing 747 tot een Cessna 210 of kleiner.

Succesverhaal

De samenwerking op het terrein zorgt ervoor dat plaatwerkbedrijf 4Repair blijft groeien. Zo is er onlangs medewerking vanuit het Aviolanda’s Dutch Drone Centre verleend om de reparatiewerkzaamheden naar deze locatie te halen. “We gaan de komende periode de Cessna 210 ‘reskinnen’ en deze kunnen we dankzij extra ruimte in het Dutch Drone Centre op dezelfde locatie als onze werkplaats demonteren, repareren en monteren. Dankzij de korte afstand besparen we naast tijd, ook veel reiskosten.”

Het project ‘reskinnen’ van de Cessna 210 staat in teken van het repareren van het plaatwerk aan de onderkant van het vliegtuig. “Dit kleine privévliegtuigje voor zes passagiers heeft een buiklanding gemaakt en daarmee de onderkant van het vliegtuig flink beschadigd.” Voor opdrachtgever Raymond’s Aircraft Restoration B.V. te Antwerpen levert 4Repair hun vakmanschap om de schade te herstellen en het plaatwerk te vervangen. “We hebben hier alle tools en gereedschappen tot onze beschikking.” 

Toekomst

4Repair, het plaatwerkbedrijf voor vliegtuigonderhoud, is al sinds 2007 actief binnen de luchtvaartsector. Reden dat ze voor Aviolanda Aerospace als standplaats kiezen? “We waren op zoek naar een centraal punt waar alles op het gebied van vliegtuigonderhoud samenkomt. Binnen het businesspark zijn we al waardevolle samenwerkingen aangegaan met bedrijven als ATS (Airline Technical Support) en Fokker Techniek. In opdracht van deze bedrijven komen er met regelmaat mooie klussen op ons af. We hopen daar in de toekomst nog meer profijt van te hebben.” 

Benieuwd naar meer werk van 4Repair? Lees hier verder.

Share this via