4Repair verkrijgt Part 145 voor componenten onderhoud

4Repair verkrijgt Part 145 voor componenten onderhoud

In november 2020 heeft 4Repair, een zelfstandig luchtvaart onderhoudsbedrijf gevestigd op Aviolanda Aerospace in Woensdrecht, de Part 145 erkenning ontvangen van de Nederlandse luchtvaartinspectie IL&T. De erkenning als Maintenance Organization voor componenten onderhoud en reparatie volgt op een langdurig certificeringstraject, waarin minutieuze vastlegging van alle processen en procedures bovenop de dagelijkse werkzaamheden kwam.

“Toen wij ons bedrijf op Aviolanda vestigden, was altijd al ons doel om als zelfstandig gecertificeerd Part 145 bedrijf te gaan werken”, aldus Stephan Verhaerdt, een van de oprichters van 4Repair. “Naast het wat meer traditionele plaatmateriaal hebben wij ook inmiddels composieten toegevoegd aan onze capabilities”.

4Repair was in 2015 de eerste huurder in het op Aviolanda Aerospace ontwikkelde bedrijfsgebouw de Spirit. Dit gebouw was bedoeld om MKB bedrijven een start te bieden in het luchtvaart onderhoudscluster op Aviolanda. Door hun werkzaamheden op zowel het civiele gedeelte als het militaire deel zijn zij bij uitstek een voorbeeld van de mogelijkheid tot samenwerking, co-use en de mogelijkheid tot doorgroei van gevestigde bedrijven.

Sander Heijmans, directeur Aviolanda Aerospace: “4Repair stak destijds hun nek uit door zich aan het cluster te verbinden. Dit ondernemerschap betaalt zich nu uit. Bedrijven willen altijd sneller, maar marktontwikkelingen en onverwachte gebeurtenissen bepalen helaas het tempo. De ervaring en vakmanschap waarover Stephan en zijn zakenpartners beschikken, is nu formeel in de organisatie vastgelegd en Aviolanda wenst 4Repair veel succes met het verzilveren van deze inspanning”.  

Stephan Verhaerdt erkent dat het erkenningsproces een lange tocht was, maar “we zijn nu ontzettend trots op waar we nu staan. Vooral ook omdat we goedkeuring gekregen hebben op een groot aantal  componenten en ook een brede scope of work beschreven hebben, die ons meer mogelijkheden geeft”. 

 

Share this via