ACRATS Training Services opent trainingscenter op het Business Park Aviolanda

ACRATS Training Services opent trainingscenter op het Business Park Aviolanda

Op dinsdag 19 mei 2015 opent ACRATS de deuren van het nieuwe trainingscenter in de hangaar van AM&TS (Aircraft Maintenance & Training Services) op Aviolanda. ACRATS Training Services gaat trainingen verzorgen op het gebied van composieten en plaatwerk.

ACRATS Training Services BV is gevestigd in Hoogerheide. Het bedrijf is gespecialiseerd in opzetten en verzorgen van trainingen op het gebied van composieten (vezelversterkte kunststoffen), zowel fabricage als reparatie. Daarnaast verzorgt het bedrijf ook opleidingen en trainingen op het gebied van overige structures zoals plaatwerk, sealing compounds en corrosiebeheersing.

Het gebruik van composieten neemt de laatste jaren sterk toe. In de luchtvaart worden composieten al vele jaren toegepast, waarbij het aandeel van composieten in een vliegtuig steeds verder toeneemt. Naast de vliegtuigindustrie wordt het lichtgewicht ontwerpen met composieten in toenemende mate ontdekt in andere branches, zoals de olie en gas industrie, de scheepvaart en de automobielindustrie. De behoefte aan gekwalificeerd personeel neemt toe en het onderwijs speelt hierop in met een aanpassing van het curriculum.

ACRATS Training Services heeft voor AM&TS een module composieten ontwikkeld die geïntegreerd  is in de mbo opleiding vliegtuigonderhoudsmonteur. In de opleiding wordt aandacht besteed aan zowel het fabriceren, het inspecteren en repareren van onderdelen uit composietmaterialen. Een goed voorbeeld van hoe op Aviolanda het bedrijfsleven en onderwijs samenwerken om cursisten met de gevraagde kwalificaties voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

ACRATS vestigt in Hoogerheide op Aviolanda

ACRATS vestigt in Hoogerheide op Aviolanda

Share this via