Aviolanda Aerospace heet Ivo van der Vlis welkom als nieuwe directeur

Aviolanda Aerospace heet Ivo van der Vlis welkom als nieuwe directeur

HOOGERHEIDE – Aviolanda Aerospace heeft per 1 juli 2023 een nieuwe algemeen directeur. Ivo van der Vlis geeft vanaf nu leiding aan het Business Park Aviolanda in de gemeente Woensdrecht. Hij neemt daarmee de rol van voormalig directeur Sander Heijmans over.

Aviolanda Aerospace is een hoogwaardig en innovatief vliegtuig en helikopter maintenance ecosysteem. Het bedrijfsleven richt zich bij het businesspark op onderhoud in vliegtuigtechniek, maar ook de buren van Defensie, vanuit de vliegbasis Woensdrecht, en het onderwijs komen op het terrein van Aviolanda Aerospace samen. Op de AM&TS en Curio mbo Luchtvaarttechniek wordt de jeugd opgeleid tot vliegtuigtechnicus. Een grote commerciële speler op het terrein is Fokker Services Group. Tevens speelt Fokker Elmo nog een voorname rol. Verder is er nog een tiental middelgrote ondernemingen in de luchtvaarttechniek gevestigd. Van der Vlis ziet vele mogelijkheden om Aviolanda Aerospace verder in beweging te brengen, te laten groeien en beter op de kaart te zetten, landelijk en internationaal. “De combinatie van het bedrijfsleven, defensie en de twee aandeelhouders Provincie Noord-Brabant en de gemeente Woensdrecht maken een krachtig team die tot veel in staat moeten zijn. Er liggen hier nog zoveel mogelijkheden waar successen te behalen zijn.”

Van der Vlis is geen onbekende in de luchtvaartsector. Twaalf  jaar lang verdiende hij zijn sporen in verschillende functies op Royal Schiphol Airport. Later deed hij rijke ervaring op bij verschillende bedrijven in het MKB. En ook Defensie is hem niet vreemd: Van der Vlis rondde de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda met succes af en was officier bij de luchtmobiele brigade. “Mijn oorspronkelijke plan was om nu een klein tussenjaar te nemen: even focus op andere dingen.. Maar de vraag die kwam vanuit Aviolanda Aerospace kon ik niet weigeren. Deze uitdaging is voor mij te mooi om te laten liggen en grijp ik graag met beide handen aan. Ik heb zin om de komende jaren van Aviolanda Aerospace een mooi vervolgsucces te maken!”

Share this via