Boeing en AAR Aircraft Component Services gaan samenwerken aan onderhoud, reparatie en revisie (MRO) van helikopteronderdelen

Boeing en AAR Aircraft Component Services gaan samenwerken aan onderhoud, reparatie en revisie (MRO) van helikopteronderdelen

AMSTERDAM, 19 september 2011 – The Boeing Company en AAR Aircraft Component Services hebben een intentieverklaring getekend om samen te werken op het gebied van componenten MRO om de helikopteroperaties van de Koninklijke Luchtmacht Nederland te ondersteunen.

De alliantie bouwt voort op de samenwerking tussen Boeing en Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) om de inzetbaarheid van de Chinook en Apache-helikopters van de Koninklijke Luchtmacht (Klu) verder te verhogen en kansen voor economische groei binnen de Nederlandse industrie te ontwikkelen.

“Boeing is bezig de Nederlandse industrie te betrekken bij het verhogen van de inzetbaarheid van de CH-47- Chinook en AH-64D Apache- helikopters van de Klu.”, zegt Peri Widener, senior director van Rotorcraft Support voor Global Services & Support business van de Boeing Defense, Space & Security divisie. “We zijn ook gericht op het verder uitbouwen van onze relaties met leveranciers die Boeing kunnen helpen bij het leveren van betaalbare en betrouwbare logistieke ondersteuning en MRO-activiteiten die de wereldwijde inzetbaarheid van onze helikopters optimaliseren.”

“AAR heeft jarenlange ervaring op het gebied van onderhoud van vliegtuigcomponenten voor o.a. luchtmachten in Europa, de Verenigde Staten en andere landen, waaronder een aantal programma’s voor Boeing.”, zegt Mat van Vugt, vice-president en GM van AAR Aircraft Component Services. “We zien ernaar uit om deze samenwerking met Boeing en LCW uit te bouwen om zodoende de inzetbaarheid van de Chinook en Apache te waarborgen.”

Boeing werk al vele jaren nauw en succesvol samen met de Nederlandse defensie en industrie. Recentelijk heeft Boeing een samenwerkingsverband afgesloten met het LCW om de MRO-activiteiten verder uit te breiden en mogelijkheden te ontwikkelen voor de Nederlandse industrie. Deze alliantie streeft naar een hogere inzetbaarheid van de door Boeing gebouwde CH-47- Chinook en AH-64D Apache- helikopters die de Klu gebruikt en heeft uiteindelijk als doel de regionale MRO-activiteiten uit te breiden.

De intentieverklaring met AAR is de eerste industriële samenwerking die voortkomt uit de kaderovereenkomst van november 2010 tussen Boeing en LCW. De samenwerking tussen Boeing, LCW en AAR past in het ‘Maintenance Valley’-initiatief dat de Nederlandse overheid ondersteunt om de positie van Nederland als een regionaal centrum voor MRO-activiteiten voor militaire en civiele vliegtuigen te versterken. Het initiatief zorgt ervoor dat de MRO-activiteiten in Nederland toenemen.

AAR Aircraft Component Services is gespecialiseerd in onderhoud van componenten voor vliegtuigen en helikopters, waaronder de CH-47- Chinook, KDC-10, F-16 en C-130 Hercules van de Koninklijke Luchtmacht en de NAVO AWACS B707.

AAR Aircraft Component Services is een divisie van AAR Corp., een toonaangevende leverancier van componenten onderhoud voor o.a. Boeing- vliegtuigen, variërend van de 717 tot de 747. AAR heeft Boeing ook ondersteund met een logistiek programma voor 737NG reserveonderdelen met een gedeelde verantwoordelijkheid voor logistiek en opslag. AAR Aircraft Component Services heeft in 2010 een ‘Boeing Gold Award for Performance Excellence’ ontvangen, welke Boeing jaarlijks toekent aan leveranciers die superieure prestaties leveren.

Boeing Defense, Space & Security is een divisie van The Boeing Company, een van ‘s werelds grootste defensie-, ruimtevaart- en veiligheidsbedrijven die gespecialiseerd is in innovatieve en klantgedreven oplossingen voor klanten en ‘s werelds grootste en meest veelzijdige fabrikant van militaire vliegtuigen. Met het hoofdkantoor gevestigd in St. Louis, is Boeing Defense, Space & Security een bedrijf met 32 miljard dollar omzet en 64.000 medewerkers wereldwijd.

Share this via