Commando-overdracht Logistiek Centrum Woensdrecht

Commando-overdracht Logistiek Centrum Woensdrecht

Commodore ir. P.K. Ort draagt op maandag 10 september met een ceremonie het commando van het Logistiek Centrum Woensdrecht over aan commodore E. Schevenhoven. De commando-overdracht vindt plaats om 15.00 uur op de Vliegbasis Woensdrecht.

Met ingang van 13 augustus is commodore Eric Schevenhoven aangetreden in de staf van de Koninklijke Luchtmacht als nieuwe directeur Materieel & Logistiek. Als directeur Materieel & Logistiek zal commodore Schevenhoven met ingang van 10 september tevens de leiding krijgen over het Logistiek Centrum Woensdrecht.

De plechtigheid begint met een toespraak van commodore Ort. Hierna draagt hij het commando over het Logistiek Centrum Woensdrecht officieel over aan commodore Schevenhoven met de overdracht van de onderdeelsvlag. Na deze overdracht volgt een toespraak van commodore Schevenhoven.

Commodore ir. P.K. Ort
Commodore Peter Ort heeft de afgelopen drie jaar het commando gevoerd over het Logistiek Centrum Woensdrecht. Hij gaat met ingang van 11 september een nieuwe taak vervullen als programma- en projectmanager bij de hoofddirectie Personeel op de Bestuursstaf van Defensie. In deze functie wordt hij verantwoordelijk voor veranderprogramma’s op personeelsgebied, van modernisering zoals versimpeling regelgeving tot en met uitdagende onderwerpen als vernieuwing beloningssysteem. 

Commodore E. Schevenhoven
Commodore Eric Schevenhoven is met ingang van 13 augustus bevorderd tot commodore. De commodore heeft diverse (leidinggevende) functies in het werkveld van de materieel-logistiek en instandhouding vervuld. Zo werd hij na zijn functie als commandant Logistieke Divisie Woensdrecht bij het Logistiek Centrum Koninklijke Luchtmacht (2002) als hoofd afdeling Logistieke Regelgeving en Plannen bij de Luchtmachtstaf tewerkgesteld (2005) en werd hij vanuit de Defensie Materieel Organisatie belast met het JSF programma in Washington (2007). Sinds 25 augustus 2010 was hij commandant van het Air Operations Control Station in Nieuw Milligen.

Logistiek Centrum Woensdrecht
Het Logistiek Centrum Woensdrecht maakt deel uit van de Koninklijke Luchtmacht en is één van de centrale plaatsen binnen Defensie waar het onderhoud aan het militair materieel plaatsvindt. De organisatie zorgt voor de beschikbaarheid van wapen- en communicatiesystemen voor de operationele gebruikers (de Luchtmacht, Landmacht, Marine en Marechaussee). Daarnaast wordt gezorgd voor het leveren van benodigd materieel aan alle vliegbases en technische expertise. Het Logistiek Centrum Woensdrecht werkt bijvoorbeeld aan het onderhoud en de logistiek van de F-16, Chinook, Cougar, Apache en NH90 helikopter. Ook voert het centrum onderhoud uit aan de luchtverkeersbeveiliging, radio- en satellietverbindingen en de inbouw van apparatuur in militaire voertuigen. Daarnaast is het bedrijf verantwoordelijk voor missieondersteuning en de berging van vliegtuigen. Meer informatie is te vinden op www.luchtmacht.nl/lcw.

Peter Ort

Share this via