Fokker Services behaalt accreditatie voor NH90 onderhoud

Fokker Services behaalt accreditatie voor NH90 onderhoud

Op 27 januari 2017 heeft Fokker Services in Hoogerheide van de Militaire Luchtvaart Autoriteit (MLA) de accreditatie verkregen voor onderhoud aan NH90 helikopters. Deze accreditatie is niet alleen voor fase onderhoud, maar voor alle Base & Line Maintenance. Hiermee is Fokker het eerste bedrijf wereldwijd dat geheel in lijn met de Military Aviation Regulations-145 (MAR-145) onderhoud aan NH90 helikopters uit kan voeren. Met dit certificaat is Fokker op termijn ook in staat de dienstverlening uit te breiden naar andere gebruikers van de NH90. In Europees verband moeten op termijn 400 van dit type helikopter in dienst komen.

Fokker werkt sinds eind 2014 op Aviolanda zij aan zij met onderhoudsteams van het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) om fase onderhoud aan NH90 helikopters van het Defensie Helikopter Commando uit te voeren. Dit project is een goed voorbeeld van de doelstelling van het LCW om nauwere relaties met civiele onderhoudsbedrijven aan te gaan, om uiteindelijk de inzetbaarheid van de toestellen van de Koninklijke Luchtmacht te vergroten.

Deze civiel-militaire samenwerking past ook in de doelstelling van Aviolanda Aerospace om op termijn een breed scala van onderhoudsdiensten aan te kunnen bieden voor civiele én militaire gebruikers. Daarom is Aviolanda Aerospace een onderzoek gestart naar de behoefte aan nieuwe onderhoudsfaciliteiten om daarmee ruimte te kunnen bieden aan de groeiende vraag naar dergelijke diensten.

Share this via