Fokker Services Group en ADSE ondertekenen intentieverklaring voor gezamenlijke ontwikkeling van innovaties

Fokker Services Group

Fokker Services Group en ADSE ondertekenen intentieverklaring voor gezamenlijke ontwikkeling van innovaties

Een mooie ontwikkeling op Aviolanda Aerospace: Fokker Services Group en ADSE Consulting and Engineering ondertekenen een intentieverklaring. Daarmee maken ze de weg vrij voor gezamenlijke ontwikkeling van diensten voor de lucht- en ruimtevaart-, defensie- en beveiligingsmarkten, en de ontwikkeling van innovatieve producten. Een meerjarig strategisch partnerschap dat beide bedrijven in november 2022 hebben ondertekend vormt de basis van deze intentieverklaring en zorgt voor toekomstige projecten.

Vanuit dit samenwerkingsverband gaan de twee partners mogelijke marktkansen en bijbehorende technologieën onderzoeken op het gebied van verschillende ondersteunende diensten. Daarbij maken ze gebruik van de uitgebreide ervaring en capaciteiten van hun gecombineerde goedkeuringen als vliegtuigontwerporganisatie. Een van deze diensten omvat het omzetten en afwerken van vliegtuigen voor luchtverdediging en beveiligingsmarkten. Dit houdt in dat vliegtuigen worden aangepast en getransformeerd voor gespecialiseerde defensie- en beveiligingsdoeleinden.

Op een prachtig moment tijdens de 54e International Paris Air Show in Le Bourget in Parijs is deze aankondiging gedaan en ondertekend door Roland van Dijk, CEO van FSG, en Ron van Baaren, CEO van ADSE. Roland Van Dijk licht toe: ‘Onze toegewijde defensieafdeling heeft een lange geschiedenis van dienstverlening aan militaire klanten en is een diepgaand begrip van deze sector. Door onze expertise te combineren met de ontwerpvaardigheden van ADSE worden beide bedrijven sterker, waardoor we de levering van ondersteunende diensten kunnen stroomlijnen ten behoeve van het gehele lucht- en ruimtevaartecosysteem.”

Van Baaren stelde dat: “deze overeenkomst ons in staat stelt om onze gecombineerde diensten aan de industrie verder te ontwikkelen, voortbouwend op de langdurige en historisch verbonden relatie tussen beide bedrijven. Een relatie waar we erg trots op zijn”.

Lees meer informatie over Fokker Services Group op: https://bit.ly/3Cz1dqT.

Share this via