Fokker Services Group en Aviation Glass ondertekenen innovatieovereenkomst voor gecertificeerd echt glas met warmteafgifte

Fokker Services Group en Aviation Glass ondertekenen innovatieovereenkomst voor gecertificeerd echt glas met warmteafgifte

Fokker Services Group (FSG) – een wereldleider op het gebied van onderhoud, modificaties, aanvullingen en conversies – heeft Aviation Glass geselecteerd als de partner bij uitstek om standaard polycarbonaat binnenruiten te vervangen door ‘RealGlass’-technologie op het Airbus ACJ330-vliegtuig. Een project dat FSG positioneert als een echte koploper op de Europese markt voor het voltooien van brede rompen. Na het behalen van een EASA STC-certificering voor deze innovatieve oplossing, zal Fokker Services Group met dit project gecertificeerd warmteafgevend glas integreren in commercieel geëxploiteerde vliegtuigen met meer dan 20 passagiers.

Deze aankondiging, gedaan tijdens de laatste editie van de Aircraft Interior Expo (AIX) 2023 in Hamburg, stelt FSG in staat om standaard lenzen op het Airbus ACJ330-vliegtuig te vervangen door ‘RealGlass’-lenzen. Vergeleken met traditionele ramen van polycarbonaat voldoet deze geavanceerde oplossing aan de strengste eisen van VIP-klanten, met lichtere, helderdere en meer krasbestendige ramen die de sfeer in de cabine versterken. Tegelijkertijd voldoet deze technologie aan de vereisten voor V60, warmteafgifte en rookdichtheid, wat de weg vrijmaakt voor het verkrijgen van een EASA STC voor deze voltooiing.

Het project vindt plaats in de faciliteiten van FSG in Woensdrecht, Nederland, waar het bedrijf onlangs een nieuwe wide-body hangar heeft ingehuldigd als onderdeel van een groter uitbreidingsplan. Roald Vos, Director of Aircraft Completion & Conversion Services, benadrukt het belang van deze overeenkomst “als een hoeksteen van cruciale innovaties die het potentieel hebben voor brede toepassing, niet alleen binnen de VIP-sector maar ook binnen de commerciële luchtvaartindustrie. We zijn trots op onze vruchtbare, langdurige relatie met Aviation Glass, en de combinatie van onze collectieve kennis en expertise vervult ons met opwinding terwijl we streven naar een belangrijke doorbraak.”

“Het is voor zakelijke luchtvaartklanten nog nooit zo eenvoudig geweest om over te stappen op glas en afscheid te nemen van gekraste kunststof binnenruiten. Door onze krachten te bundelen met FSG kunnen we nu al gecertificeerde glazen lenzen aanbieden met bestaande zonwering, wat klanten tijd en geld bespaart. Een ander aandachtsgebied zal de gezamenlijke ontwikkeling van nieuwe gecombineerde aanbiedingen zijn”, aldus Jaap Wiersema, Managing Director van Aviation Glass.

Over Fokker Services Groep

Fokker Services Group is een onafhankelijk lucht- en ruimtevaartbedrijf met een wereldwijd bereik. Fokker Services Group biedt uitgebreide oplossingen vanuit vijf vestigingen in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika en is een belangrijke partner voor regionale, narrow-body en wide-body platforms in de commerciële, VIP-, vracht- en defensiemarkten. De organisatie biedt een uniek pakket aan mogelijkheden, producten en diensten: ‘Modifications & Engineering Services’ voor de nieuwste technische oplossingen; ‘Component- en materiaalservices’ zoals neus-tot-staartprogramma’s, uitwisselingsservices, reparatie van onderdelen, fabricage van onderdelen en levering van reserveonderdelen; ‘Airframe Services’ voor vliegtuig-MRO inclusief lease-overgangen en schilderen; en ‘Aircraft Completion & Conversion Services’ voor upgrades van Executive-, VVIP- en Special Mission-vliegtuigen. Met deze brede expertise zorgt Fokker Services Group ervoor dat de vloot van haar klanten concurrerend blijft opereren.

Ga voor meer informatie naar: de website van Fokker Services Group, volg ons op LinkedIn of bezoek onze officiële Facebook-, Twitter-, Instagram- en YouTube-kanalen.

Share this via