Fokker Services Group ontvangt NLD-MAR-145 accreditatie voor Base Maintenance van de RNLAF NH90 helikopter

Fokker Services Group ontvangt NLD-MAR-145 accreditatie voor Base Maintenance van de RNLAF NH90 helikopter

Fokker Services Group (“FSG”) kondigt met trots aan dat het is geaccrediteerd door de Militaire Luchtvaartautoriteit van Nederland om het Base Maintenance van de NH Industries NH90 militaire helikopter voort te zetten volgens de nieuwe NLD-MAR-145 regelgeving vanaf april 2023, na succesvol te hebben voldaan aan de nieuwste normen voor militair vliegtuigonderhoud.

De veelzijdige militaire helikopter is een waardevol wapensysteem van de Koninklijke Luchtmacht (“RNLAF”) en wordt voornamelijk ingezet voor maritieme missies, maar kan ook troepen over land vervoeren. FSG is trots om de RNLAF te ondersteunen bij het in de lucht houden van deze hoogwaardige toestellen. Deze accreditatie stelt FSG in staat om Base Maintenance werkzaamheden uit te voeren aan de NH90, die zullen plaatsvinden in FSG’s geavanceerde vliegtuigonderhouds- en afwerkingscentrum in Woensdrecht, Nederland. Het centrum is uitgerust met meer dan 23.200 m2 aan hangarfaciliteiten, een toegewijd team van experts voor inspectie van “Nose to Tail”, en biedt directe toegang tot de RNLAF-startbaan, zodat we hoogwaardige en snelle on-site ondersteuning kunnen bieden.

Bovendien is “deze accreditatie een bewijs van ons zeer betrouwbare kwaliteitssysteem, en de passie, talent en vaardigheden van een toegewijd team van experts die de veiligheid en betrouwbaarheid van elke NH90 die we ondersteunen waarborgen. Gebaseerd op meer dan 100 jaar geschiedenis in de luchtvaart, is FSG uniek gepositioneerd om de partner bij uitstek te worden van de RNLAF voor de ondersteuning van vliegtuig- en helikopteronderhoud en toekomstige modificatieverzoeken”, aldus Marco Verweij, Commercieel Manager Defense.

Over Fokker Services Group

Fokker Services Group is een onafhankelijk aerospace bedrijf met wereldwijde activiteiten. Met vijf vestigingen in Europa, Azië en Amerika biedt Fokker Services Group uitgebreide oplossingen en is het een belangrijke partner voor regionale, narrow-body en wide-body platformen in de commerciële, VIP, vracht- en defensiemarkten. De organisatie biedt een unieke reeks capabilities, producten en diensten: “Modificaties & Engineering Services” voor de nieuwste technische oplossingen; “Component & Material Services” zoals programma’s van Nose to tail, uitwisselingsdiensten, componentreparaties, onderdelenfabricage en levering van reserveonderdelen; “Airframe Services” voor vliegtuigonderhoud, inclusief lease-overgangen en schilderen; en “Aircraft Completion & Conversion Services” voor executive, VVIP- en speciale missie-vliegtuigen.

Share this via