Geslaagde luchtmachtdagen voor Aviolanda

Geslaagde luchtmachtdagen voor Aviolanda

Aviolanda heeft zich afgelopen vrijdag en zaterdag samen met het Logistiek Centrum Woensdrecht gepresenteerd aan de bezoekers van de Luchtmachtdagen. In Gilze-Rijen konden de ruim 240.000 bezoekers kennis maken met de gebiedsontwikkeling Aviolanda en met het innovatiecluster waar, in Europees verband, onbemande vliegtuigen ontwikkeld worden.

UAV publiekstrekker

Bezoekers aan de tent van Main Support Base Woensdrecht werden bij de Aviolanda-stand met een nieuwe folder geïnformeerd over de totale gebiedsontwikkeling: Aviolanda voor mens, de omgeving en bedrijven. Het onbemande vliegtuig (UAV) dat op de stand stond, trok veel bekijks. Het vliegtuig is in Woensdrecht ontwikkeld samen met achttien Europese partners in het kader van het 3i project. Er werd door een specialist uitleg gegeven over de toepassing – de UAV wordt ingezet voor de veiligheid boven zee – en de technische details. Ook het mobiele grondstation, van waaruit de UAV bestuurd wordt, was present en kon rekenen op de belangstelling van duizenden bezoekers.

Meer bekendheid

Wethouder Hans de Waal van gemeente Woensdrecht kwam zaterdag de stand bezoeken in de tent van Main Support Base Woensdrecht. Hij was verheugd over de enorme belangstelling van inwoners van de gemeente en de regio, jongeren met interesse in vliegtuigtechniek en (oud)medewerkers van de bedrijven op Aviolanda. De wethouder vertelde: “Aviolanda is voor veel mensen een ontwikkeling die plaats lijkt te vinden achter de hekken. Dankzij het Logistiek Centrum Woensdrecht heeft Aviolanda de kans gekregen zich te presenteren aan een breed en divers publiek. De bekendheid met de totale gebiedsontwikkeling is vergroot en dat is heel erg waardevol.”

Bus met publiek 3

Share this via