Kevin werkt voor Fokker Services Group: ‘Hier krijg ik de kans om te groeien’

Kevin werkt voor Fokker Services Group: ‘Hier krijg ik de kans om te groeien’

Na zijn stage in 2019 wil Kevin Uijtdewilligen (26) maar één ding: terug naar Fokker Services Group zodra hij klaar is met zijn studie bedrijfskunde. Helaas is dat midden in de coronatijd en dat betekent dat Kevin nog even geduldig moet afwachten. De voornaamste reden om bij Fokker te werken? Voor Kevin zijn dat de luchtvaartbranche en doorgroeimogelijkheden. 

Project Support Officer

In 2021 is het eindelijk zover: Kevin begint als Project Support Officer bij Fokker Services Group. In zijn rol is Kevin verantwoordelijk voor de capaciteitsplanning. Samen met zijn twee collega’s werkt hij aan de wekelijkse planning om aan het verwachte aantal projecturen te voldoen. Kevin: “Dat vergt een hoop afstemmen en regelen. Soms is er een last minute verzoek om een activiteit in het buitenland te regelen. Daar komt flink wat bij kijken! Van vluchten boeken tot auto’s reserveren en mensen selecteren die de reis gaan maken. En natuurlijk moet je dan ook weer mensen vinden die hun werk overnemen.” Daarnaast zijn Kevin en zijn collega’s verantwoordelijk voor het vastleggen van kwaliteitsstandaarden, vertelt hij. “Dit is een intern proces waarbij we vooral zorgen dat processen van tevoren zijn vastgelegd. Zodat we er zeker van zijn wie, wat, waar en wanneer verantwoordelijk voor is.” 

Continue verbetering

Tot slot houdt hij zich ook bezig met verbetertrajecten. Kevin: “We krijgen alle vrijheid om mee te denken hoe bepaalde zaken binnen de afdeling beter kunnen. Hier zijn we het afgelopen jaar flink mee bezig geweest en een mooi voorbeeld van een project is het inzichtelijk maken van de workload ten opzichte van de beschikbare capaciteit. Maar ook kleine verbeteringen als de timesheet waarmee we werkten, is nu veel makkelijker in te vullen. Met zulke verbeteringen maak je het verschil en daar haal ik veel voldoening uit.”

Deze verbetertrajecten gaan gepaard met positieve ontwikkelingen, vertelt Kevin. “Fokker Services Group wil graag de lean-taal leren spreken binnen het bedrijf en dus krijgen we de mogelijkheid om lean-cursussen te volgen. Zelf volg ik momenteel de Lean Six Sigma Green Belt training. Dit is een methodiek om complexe projecten aan de hand van data te doorlopen waarbij de oplossing nog onbekend is.  De focus ligt op continue verbetering en dat is een houding die Fokker erg serieus neemt.”

Persoonlijke ontwikkeling

Voor Kevin is deze cursus een hoogtepunt uit zijn carrière. “Ik blijf mezelf continu uitdagen en Fokker ondersteunt mij daarin met professionele en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden. Je merkt dat het bedrijf actief aan het veranderen is en hiervoor enorm investeert op gebied van bijvoorbeeld een nieuwe hangar, maar ook met cursussen, hybride werken en oprechte betrokkenheid vanuit het management gaat dat heel goed!!”

Naast alle faciliteiten en activiteiten die Fokker voor haar medewerkers organiseert, is het vooral de persoonlijke ondersteuning die Kevin waardeert binnen het bedrijf. “Ik word gesteund door een coach om uit te zoeken wat ik in de toekomst wil. Ik ben nog jong en heb geen haast om stappen te maken, maar toch ben ik wel zoekende. Het is fijn dat ik alle hulp krijg om die weg in te vullen en te ontdekken wat mijn ambities zijn.”

Droombaan

Met iedere dag een nieuwe uitdaging en alle mogelijkheid om zich te ontwikkelen, kan Kevin zich geen betere werkgever voorstellen. “Mijn vader werkt al 43 jaar bij Fokker, dus als klein jongetje kwam ik hier al over de vloer. Terwijl ik vroeger graag piloot wilde worden, ben ik blij dat ik alsnog met mijn studie bedrijfskunde in de vliegtuigwereld ben beland. Want het blijft bijzonder om vanuit mijn kantoorraam een vliegtuig voor de deur te zien staan.”

Share this via