Minister Kamp interesse in BAC event Aviolanda Woensdrecht

Minister Kamp interesse in BAC event Aviolanda Woensdrecht

Minister van Economische Zaken Henk Kamp heeft in november aangegeven dat hij zich op 15 december op Aviolanda Woensdrecht graag wil laten informeren over de resultaten van het innovatie en business-developmentproject BAC van REWIN West-Brabant.

Terug- en vooruitblik

In het BAC-project is de afgelopen jaren gewerkt aan innovaties rondom vliegtuigonderhoud. Zo zijn composieten niet meer weg te denken uit de vliegtuigindustrie. Binnen BAC is gewerkt aan reparatietechnieken en aan niet-destructieve inspectiemethoden. Nu ligt de oprichting van een research centrum voor composietonderhoud op Aviolanda Woensdrecht in het verschiet.

Laser Coating Removal Robot

“We gaan op 15 december ook in op het succes van één van de meest opvallende deelprojecten van de Business Accelerator: de Laser Coating Removal Robot (LCR). Deze robot is in staat om volledig automatisch verf van vliegtuigen en helikopters te verwijderen.” Clay Flannigan, manager Robotics and Automation Engineering van het Southwest Research Institute zal tijdens het event ingaan op de toekomst van robotisering in de industrie.

Korte pitches

In korte pitches doen de BAC-deelnemers uit de doeken waaraan ze de afgelopen jaren hebben gewerkt. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn onder meer: obsolesence avionica, alarmeringssysteem over het lichtnet, composietreparatie en inspectie en onderwijs. ADSE Consultancy zal samen met Fokker Services en de luchtmacht de dag afsluiten met een inleiding en discussie over de uitdagingen bij het onderhoud van oudere vliegtuigen, de zogenoemde legacy fleet.

Update december redactie:
Minister Kamp was 15 december 2014 helaas verhinderd wegens ziekte en heeft zich laten vertegenwoordigen door de heer Wolter Leiseboer, regioambassadeur EZ

Share this via