Reactie Business Park Aviolanda op besluit Fokker Services

Reactie Business Park Aviolanda op besluit Fokker Services

De aangekondigde reorganisatie van Fokker Services blijkt geen grote gevolgen te hebben voor Business Park Aviolanda. Met die boodschap komt Rob Sturm na de mededeling dat Fokker Services in Nederland 200 van 730 banen in Nederland zal schrappen. Bij Fokker Services in Woensdrecht werken nu ca. 275 technici aan onderhoud van vliegtuigen en componenten.

“Allereerst betreuren we het besluit van Fokker Services en wensen we de medewerkers sterkte in deze moeilijke tijd,” aldus Sturm. “Maar we willen benadrukken dat de gevolgen van dit besluit voor de toekomst van Business Park Aviolanda en de werkgelegenheid beperkt zijn. Het merendeel van de medewerkers op het bedrijventerrein, ruim 1.000, zijn werkzaam bij andere business units van Fokker. Bij deze business units is de werkgelegenheid de afgelopen jaren juist gegroeid. En bij onze buren van Defensie is ook behoefte aan nieuw personeel na de onlangs hier in Woensdrecht geconcentreerde onderhoudsactiviteiten.”

De OR-adviesaanvraag van Fokker werd noodzakelijk omdat de huidige vloot van Fokker toestellen sneller terugloopt dan verwacht. Het onderhoud dat Fokker pleegt aan andere type toestellen, zoals van Boeing en Airbus, neemt jaarlijks toe. Dit compenseert helaas niet de krimp van de vloot van Fokker in Europa, aldus mededelingen van Fokker zelf.

“Een begrijpelijk besluit,” legt Sturm uit. “Voor de langere termijn ziet de toekomst er dus goed uit, omdat Fokker zich steeds beter manifesteert in de markt van het ombouwen van Airbus en Boeing-toestellen, vooral A320 en B737. Voor onze huidige en toekomstige huurders zouden er ook op korte termijn kansen kunnen liggen, omdat de mogelijkheid bestaat dat sommige Fokker activiteiten worden uitbesteed.”

Share this via