Stewards en stewardessen oefenen bij de AM&TS

Stewards en stewardessen oefenen bij de AM&TS

Op 17 oktober jl waren bij de afdeling Vliegtuigtechniek in Hoogerheide 35 studenten te gast die de opleiding Luchtvaartdienstverlening volgen bij ROC Tilburg.

Deze stewards en stewardessen in wording hebben in de hangar van het Markiezaat College een compleet vliegtuig met interieur ter beschikking. Koffie zetten, maaltijden verzorgen met de vliegtuigovens, veiligheidsprocedures oefenen; alles is zo realistisch mogelijk na te bootsen.

Echte passagiers waren er ook. De eigen klasgenoten van hun opleiding, maar ook een klas van onze studenten vliegtuigtechniek. Bijkomend voordeel is dat die dan weer uitleg konden geven over de techniek in en rond het vliegtuig.

Het is een geslaagde praktijkdag geworden. Herhaling volgt voor de 1e en 2e jaars studenten en er wordt gedacht over uitbreiding van de samenwerking met ROC Tilburg voor deze opleiding.

De opleiding Luchtvaartdienstverlening van het ROC Tilburg is een driejarige niveau 4 opleiding. Je kunt na afloop van deze studie ook in het hotelleven gaan werken, bijvoorbeeld als hostess. Klik hier voor de algemene informatie

stewards en stewardessen

Share this via