TiaT Europe: 15 jaar ervaring in niet destructief onderzoek

TiaT Europe: 15 jaar ervaring in niet destructief onderzoek

TiaT Europe, het ingenieursbureau dat gespecialiseerd is in niet destructief onderzoek om defecten op te sporen in constructies van vliegtuigen, bestaat 15 jaar. Twee jaar geleden hebben zij zich als eerste bedrijf gevestigd in de Pionier en zij zullen naar verwachting eind 2014 hun intrek nemen in de Spirit met het oog op een eigen EASA erkenning.

TiaT kan worden opgesplitst in drie afdelingen: inspecties, engineering & consultancy en opleidingen. TiaT ondersteunt klanten bij het uitvoeren van inspecties aan verschillende typen vliegtuigen, van een Cessna 152 tot een Boeing 747. Dit doen zij ook op basis van detachering voor langere periodes. Ook helpen zij klanten op engineering niveau bij o.a. het opstellen van proces manuals en het doen van onderzoek naar inspectiemethodieken voor composietmaterialen.

‘De opleiding verzorgt trainingen voor NDO inspecteurs op diverse niveaus binnen twee stromingen: Aerospace en Industrieel. Dit doen we niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland, we hebben bijvoorbeeld al 7 jaar een klant in Mexico’, aldus Franc Buijssen, general manager van TiaT Europe.

opening Pionier Aviolanda-4800

Share this via