Update Groene Agenda

Update Groene Agenda

Op het gebied van de Groene Agenda is er goed nieuws: het eerste groene project zal uitgevoerd worden en er heeft zich een subsidiemogelijkheid aangeboden.

Project Kooisloot in samenwerking met ATG
Een gedeelte van het groenproject de Kooisloot, nabij woonwijk de Hoef in Hoogerheide, zal in het derde kwartaal van 2011 uitgevoerd gaan worden in samenwerking met de Aviation Training Group (ATG). De ATG heeft een bedrag beschikbaar gesteld om dit te kunnen uitvoeren en ook zullen de studenten luchtvaarttechniek een dag de handen uit de mouwen steken in het gebied. Ze zullen onder andere meehelpen om de oevers in te richten als natuurgebied en bomen planten.

Landschappen van Allure
De Landschappen van Allure zijn 3 landschappen die Brabant versterken als aantrekkelijke regio om te wonen, te werken en te recreëren. Het gaat om De Brabantse Wal, De Maashorst en Het Groene Woud. Hierin investeert de provincie de komende jaren in totaal € 56,2 miljoen.
Aviolanda Woensdrecht valt in het gebied de Brabantse Wal en het is dus een interessante subsidiemogelijkheid voor de Groene Agenda. Uiteraard is Aviolanda maar een onderdeel van de Brabantse Wal en zullen er mogelijk ook andere projecten ingediend worden. In het najaar van 2011 besluiten Provinciale Staten in welke kansrijke projecten de provincie investeert.

Share this via