Verkorte reistijd tussen Woensdrecht en Randstad

Verkorte reistijd tussen Woensdrecht en Randstad

Eind 2015 zal de nieuwe A4 geopend worden. Rijkswaterstaat werkt sinds zomer 2012 aan een nieuwe verbinding tussen Delft en Schiedam, deze nieuwe snelweg moet ervoor zorgen dat het verkeer op de A13 beter doorgang krijgt. Dit betekent dat de reistijd tussen Woensdrecht en Randstad korter zal worden met maar liefst 18 minuten.

De enige verbinding tussen Den Haag en Rotterdam (A13) zorgt voor veel problemen in de omgeving. Dit was dan ook de reden dat Rijkswaterstaat er voor koos om een nieuwe snelweg aan te leggen.

Als gevolg van de nieuwe A4 kunnen de files vanaf Delft tot Rotterdam, waaronder de trajectcontroles, van 80 km/h worden gemeden. In plaats daarvan rijdt u over de (duurste) snelweg van Nederland die sinds kort gedoopt is als de ‘’Honey Highway’’ (Rijkswaterstaat gaat bloemenzaad aanbrengen om daar de (bedreigde) bijen aan te trekken). Die weg voert u vervolgens in no time naar Business Park Aviolanda Woensdrecht, dankzij het feit dat de A4 in West-Brabant inmiddels ook al operationeel is!

De nieuwe snelweg zal ervoor zorgen dat klanten, medewerkers en bezoekers uit Randstad sneller in Woensdrecht zullen zijn. Weggebruikers kunnen kiezen tussen twee snelwegen, dat ervoor zorgt dat het aantal weggebruikers per snelweg zal dalen.

Share this via