Werken in de luchtvaart? Kom naar banenmarkt Aerojobs!

Werken in de luchtvaart? Kom naar banenmarkt Aerojobs!

Na succesvolle voorgaande edities opent de AM&TS op Aviolanda Aerospace voor de vierde keer haar deuren op donderdag 16 november voor Aerojobs. De unieke banenbeurs voor én door de luchtvaart, die (aankomende) studenten vliegtuigtechniek, werkzoekenden en professionals samenbrengt met MRO-bedrijven uit Nederland en België.

Behoefte aan technici

De vraag naar technisch personeel binnen de luchtvaart blijft groeien. In Europa is er in de komende 20 jaar behoefte aan 11.000 nieuwe technici. Daarom brengt AM&TS iedereen samen die op zoek is naar meer informatie over de opleiding mbo Vliegtuigtechniek en de mogelijkheden hierna, werkzoekenden en studenten die op zoek zijn naar een stage of baan in de luchtvaart technische sector.

Het verbeteren en ondersteunen van de instroom van toekomstig technisch talent naar de mbo opleiding Vliegtuigtechniek en het beter aansluiten van studenten en werkzoekende (luchtvaart)technici is één van de doelen van AM&TS. Aerojobs, wat sinds 2018 wordt georganiseerd, is hier een essentieel onderdeel van. De beurs is er speciaal op gericht om toekomstige studenten enthousiast te maken over de opleiding Vliegtuigtechniek en de luchtvaartsector. Zij kunnen tijdens Aerojobs in gesprek gaan met een mogelijke toekomstige werkgever, kennis maken met allerhande nieuwe innovaties en ervaringen uitwisselen.

Workshops

Niet alleen de huidige studenten van AM&TS zijn aanwezig en op zoek naar een stagebedrijf of werkgever, uit heel Nederland komen mbo studenten Vliegtuigtechniek naar Hoogerheide om in contact te komen met diverse bedrijven en mogelijkheden. Voor de editie van 2023 is er op organisatorisch valk extra ingezet om werkzoekenden en geïnteresseerden in een technische baan(wissel) te bereiken en uit te nodigen. Wat veel mensen niet weten, is dat er ook veel banen beschikbaar zijn voor technisch personeel zonder specifieke luchtvaartkwalificaties.

Tijdens Aerojobs is het ook mogelijk om workshops te volgen van onder andere TUI Engineering & Maintenance. Alle aanwezige bedrijven hebben openstaande vacatures voor een stage en/of werkplaats. TUI, KLM, Regional Jet Center, Transavia, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marine zijn slechts een greep uit de lijst van bedrijven die zich presenteren tijdens Aerojobs. Aerojobs is een unieke banen- en opleidingsbeurs die (aankomende) studenten, werkzoekenden en grote bedrijven uit de luchtvaartsector samenbrengt op een dynamische plaats in de praktijkhangaar van onze school, tussen de vliegtuigen.

Details Aerojobs:

Donderdag 16 november, 15:00 – 20:30 uur

Hangaar Aircraft Maintenance & Training School
Aviolandalaan 35, 4631 RV Hoogerheide

Legitimatie verplicht, aanmelden niet nodig.
Meer informatie via: www.vliegtuigtechniek.nl/aerojobs

Share this via