Werving jong talent centraal tijdens Operatie Luchtsteun

Werving jong talent centraal tijdens Operatie Luchtsteun

logoluchtsteun

Op 20 en 21 juni presenteert vliegbasis Woensdrecht zich tijdens een bijzonder evenement: Operatie Luchtsteun in Gilze-Rijen. Voor geïnteresseerden in de Luchtmacht zijn deze dagen een uitgelezen kans om nader met de organisatie kennis te maken. Vliegbasis Woensdrecht is met maar liefst twee stands tijdens het evenement aanwezig. Ook Aviolanda zal een stand bemannen. Het doel is aanwezigen te laten zien én beleven waar vliegbasis Woensdrecht voor staat, en nieuw talent aan te trekken.

Volop werk in Woensdrecht te vinden!

Want, vacatures zijn er volop bij vliegbasis Woensdrecht. Met name bij het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW), waar grote behoefte is aan technisch en logistiek personeel. Naast de bevoorrading van de gehele Luchtmacht-organisatie, zowel in Nederland als naar buitenlandse missiegebieden, vindt bij het LCW ook het groot en technologisch hoogwaardig onderhoud aan vrijwel alle vliegtuigen van de Luchtmacht plaats. Bijvoorbeeld aan de F-16 en helikopters als de Apache, Chinook en NH-90.

“Wij willen de bezoekers graag meegeven wat voor werk wij hier doen en wat ons werk zo bijzonder en belangrijk maakt”, aldus commodore Eric Schevenhoven, commandant van het Logistiek Centrum Woensdrecht. “Daarom hebben wij een aantal interactieve opdrachten bedacht die bezoekers samen met onze medewerkers kunnen uitvoeren”.

Wie niet bij Operatie Luchtsteun aanwezig kan zijn, kan een actueel overzicht van de vacatures zien via www.logistiekcentrumwoensdrecht.nl. Geïnteresseerden in een militaire baan bij de luchtmacht kunnen zich inschrijven via www.operatieluchtsteun.nl. Tijdens de open dagen kunnen zij diverse masterclasses volgen en fysiek ervaren hoe een opleiding, functiegerichte training, oefening en uitzending voelt.

Meer informatie Operatie Luchtsteun

De Luchtmachtdagen vinden plaats op 20 en 21 juni op vliegbasis Gilze-Rijen. Tijdens deze editie kunnen bezoekers meer dan ooit zelf de Luchtmacht beleven. Zo kunnen zij een kamp binnenstappen in een uitzendgebied, informatie inwinnen over de verschillende missies in onder meer Mali, Somalië en Afghanistan en een rocket pod van een Apache laden.
Operatie Luchtsteun belicht ook de nationale taken van de luchtmacht, zoals de inzet van blushelikopters en de F-16-bewaking van ons luchtruim. Naast de bekende spectaculaire vliegshow en de static air display zijn er heel veel nieuwe activiteiten te doen en te beleven. Meer informatie is te vinden via www.operatieluchtsteun.nl. Er is ook een Luchtmachtdagen-app voor Android en Apple smartphones.

Share this via